Festival Utrecht a/d NijlFoto album Utrecht a/d Nijl 17-09-2006Partner worden van Utrecht a/d Nijl?Gemeente UtrechtRabobank Nederlandbo-exOranje FondsPortaalMitros

>> home >> Over Utrecht aan de Nijl

Over Utrecht aan de Nijl

Stichting Utrecht aan de Nijl heeft als doel, het bevorderen van een gevarieerd leef-, woon- en werkmilieu en het versterken van de sociale samenhang in de wijken van Utrecht.
Onze werkwijze is gericht op het creëren van een platform voor ontmoeting en het vergroten van de synergie tussen bewoners, ondernemers, instellingen en organisaties. Dit bereiken we door projecten en activiteiten te initiëren en te organiseren, zoals het jaarlijkse ontmoetingsfestival Utrecht aan de Nijl op Kanaleneiland.

Het is de bedoeling dat dit initiatief van de stichting wordt eigen gemaakt door de wijk en dat de formule als voorbeeld dient voor andere woonwijken. De stichting is opgericht in 2005.

Positief imago

Utrecht aan de Nijl wil uit de wijk Kanaleneiland een positief geluid laten horen en laten zien dat het een bijzondere Utrechtse wijk is. Met de bouw van Leidsche Rijn is Kanaleneiland centraal in Utrecht komen te liggen. Niet alleen deze ligging is bijzonder, ook heeft de wijk een opvallende sociale samenhang. Er zijn bijvoorbeeld veel bewonersorganisaties actief. Daarnaast willen ondernemers, instellingen en andere organisaties graag iets betekenen voor de wijk. Het is een gebied vol kansen. Er wonen mensen van wel 150 verschillende afkomsten. En niet te vergeten staat de wijk op het punt ingrijpend te veranderen.

De wijk heeft de mogelijkheid om te worden:
“Een thuishaven vol diversiteit met kunst en cultuur, betrokken onderwijs, fijn wonen en levendige bedrijvigheid.”

Samenbrengen van bewoners en ondernemers Kanaleneiland

Stichting Utrecht aan de Nijl wil via projecten en activiteiten een aantal doelstellingen realiseren:

>> Zie ook