Festival Utrecht a/d NijlFoto album Utrecht a/d Nijl 17-09-2006Partner worden van Utrecht a/d Nijl?Gemeente UtrechtRabobank Nederlandbo-exOranje FondsPortaalMitros

>> home >> Evenementen >> Festival Utrecht a/d Nijl 2006

Festival Utrecht aan de Nijl 2006

Op zondag 17 september 2006 vond de tweede editie van festival Utrecht aan de Nijl plaats bij de Prins Clausbrug in de wijk Kanaleneiland te Utrecht. Dit evenement diende bij te dragen aan het versterken van de sociale samenhang in Kanaleneiland. Door zoveel mogelijk bewoners, scholen, organisaties en ondernemers samen te brengen en te betrekken bij de invulling en organisatie van het festival. Ruim 2700 mensen (ook van buiten de wijk) bezochten dit succesvolle festival.

Gevarieerd programma

Dit jaar stond het festival in het teken van dialoog, ondernemerschap, kunst en cultuur en gezelligheid. Er vonden diverse debatten plaats met o.a. een businessgame, aandacht voor (vrouwelijk) ondernemerschap, samenhang en aanwezigheid van kunst en cultuur en de rol van jongeren in de wijk. Op een informatiemarkt presenteerden diverse ondernemers zich en ging men het dialoog aan met geïnteresseerden.

Het culturele onderdeel van het programma werd onder meer ingevuld door diverse dans-, rap-, en zangacts van het jongeren UCK project ‘Plankenkoorts’, de Dekka Marrakchia & Gnawa band ‘Manar’, multiculturele dansschool Radia, het gelegenheidskoor van verzorgingshuis Huize Transwijk, het Surinaamse vrouwenkoor Bromtyi Dyari en de rapformatie 207. Sport, spel en activiteit voor kinderen mochten ook niet ontbreken. Er waren diverse workshops, een bijzondere kinderboerderij met ezelritjes en een kindertheater van theatergroep Plum en Puddingh. Kortom, voor elk wat wils.

Evaluatieverslag

Momenteel worden de resultaten van de debatten en de samenwerking tussen bewoners en ondernemers bij dit festival geëvalueerd. Deze zullen in een verslag worden opgenomen, dat medio november 2006 beschikbaar zal zijn. De uitkomsten van de evaluatie zal moeten leiden tot nieuwe initiatieven, verbeteringen en het opstellen van een checklist.

>> Download het Evaluatieverslag (PDF - 534 kB)